Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jedierő, fürdőruha, mi kell még?

A Blackmilk ruhamanufaktúra Csillagok háborúja által inspirált fürdőruhasorozatot tervezett. Az inspiráló blog ezzel a kollekcióval búcsúzik a nyártól.

Más divattervezők azokra is gondoltak, akik Star Wars rajongók és estélyekre járnak.

Sőt, van cipő, szoknya, babaruha és dzseki is.

Az elegáns férfiaknak pedig mandzsettagombok.

0 komment Tovább

Átlátszó kajakkal a Hawaii szigeteken

Az átlátszó tárgyak, terek, szobák mindig egy picit több részletet mutatnak meg, mint amit megszoktunk, mondjuk hogy mit visz magával Paris Hilton egy délutáni sétára. És milyen lehet egy víz alatti szoba a Maldív-szigeteken? A posztban 25+1 olyan designötlet szerepel, aminek tervezőjét az üveg inspirálta, van közöttük iphone, kajak, táska, sőt még kád is.

1. Cukorka tartó

2. Kajak

3. Kártya

4. Ghost táska Yegane Dilek tervezőtől

Ami minden bizonnyal őrült divatos, hiszen Paris Hilton is ilyesmit hord, benne nagyjából 900 dollárral és néhány ajándékkal a vintage Paris kollekcióból.

5. Pasha átlátszó szék a Pedralitól

6. Kenyérpirító

7. Csocsóasztal (Teckell)

8. Cipő Marc Jacobtól

9. Átlátszó lyukasztógép (Yanko Design)

10. Tejkiöntő

11. iPhone Igor Voloschuk tervezőtől

12. 3M biztonsági üveg

13. Vízesés csap a Hansától

14. Üvegmosdó

15. Igloo kandalló

16. Szerencsesütik

17. Billiárdasztal

18. Kád a Stern McCaffertytől

19. Colás doboz üvegből

20. Medence

21. iPhone 4S panel

22. Vízalatti hálószoba a Maldív-szigeteken

23. Polc Nonogiornotól

24. Sátor Pierre Stephane Dumas tervezőtől

25. Zongora és Hegedű épületek Kínában

+1

Az Apple idén augusztusban megnyerte a szabadalmat a 2012 októberében benyújtott átlátszó üveg kockaházakról szóló tervére.

0 komment Tovább

Szia ősz, szia hétvége!

Már csak egyet kell aludni, hogy hétvége legyen, ráadásul igazi jó idővel, és ez egy csomó jó dolgot jelent! Öt inspiráció a tökéletes őszi hétvégéhez.

1. A legfontosabb a rétes! Készíthetjük otthon vagy felmehetünk a Normafára sétálni, ahol nemcsak a legjobb túrós rétes van, de napközis tea is!

Aki megpróbálkozna a házi réteshúzással, az itt minden részletet megtalál.

Itt pedig egy recept annak, aki egyelőre az egyszerűbb megoldást választja.

4 rúd túrós réteshez:
hozzávalók: 1 db 8 lapos réteslap, 3 tojás, 20 dkg porcukor, 1/2 kg tehéntúró, 10 dkg mazsola ( ez persze kihagyható), 1 citrom, 1 dl tejföl
A 3 tojás sárgáját hólyagosra keverem a porcukorral. A túrót villával összenyomkodom, beleteszem a tejfölt és összekeverem a cukros tojássárgájával. Beleteszem a mazsolát és fél citrom reszelt héját. A három tojásfehérjéből felvert habbal óvatosan összekeverem az egész masszát.

A rétesrudakat úgy töltöm meg, hogy két réteslapot sütőpapírral borított sütőlapra teszek. Előbb az alsó, utána a felső lapott olvasztott vajjal vagy olajjal megkenem, erre teszem rá az egy rúdra jutó töltelékmennyiséget, óvatosan összesodrom, a két szélét összenyomkodom, a kész rudak tetejét is megkenem. 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütöm.

2. Kirándulás erdőbe, hegyekbe vagy például a Vadasparkba, ahol már éjszakai kalandtúrára is lehet jelentkezni!

3. Közben szedhetünk gesztenyét, makkot, tobozt, amiből ezeket mind lehet csinálni.

4. Már a lakást és a kertet is el lehet kezdeni díszíteni, ehhez itt van néhány ötlet. És nemsokára itt van a tökfaragás ideje is.

5. Ezután pedig a már jöhet is a forró tea, az olvasás és a rengeteg alvás.

0 komment Tovább

Olvasd ki Johnny Depp testét!

Johnny Depp naplónak használja a testét, legalábbis a rengeteg tetoválásával kapcsolatban azt mondta: “A testem a naplóm, és a tetoválásaim a történeteim. Szoktam naplót írni, leírok mindent, amiről úgy gondolom, hogy jót tesz az agynak. De a tetoválások is történeteket mesélnek.”

A tetoválásait általában barátja, Jonathan Shaw készíti, aki New Yorkban dolgozik, az International Tattoo Artist magazin alapítója és szerkesztője. Az első tetoválását 17 éves korában csináltatta, azóta pedig megszámlálhatatlan ábra került a testére mindenhova. A rajongói pedig találgatják, hogy melyiket mi inspirálta, a legtöbb ugyanis tényleg naplószerűen utal valamire. Állítólag nem bánta meg egyiket sem, mindegyik az élete egy-egy szakaszára emlékezteti.

Az első az indián fej volt a jobb felkarján, amit cherokee indián dédnagymamája iránti tiszteletből varratott.

A bal karján a Betty Sue felirat az édesanyja tiszteletére készült, 1988-ban.

A Betty Sue felirat fölött a fordított háromszög jelentése anyag, föld, víz, női szimbólumként értelmezik, Ilya Chasnik, orosz festő, 1925-ös képéből készült.

Jobb alkarján egy fecske van, Jack felirattal. A Karib-tenger kalózai filmekben, a Johhny Depp által alakított Jacknek is rengeteg tetoválása van, a fecske az, amelyik ismertebb a többinél. A tetoválás a filmbéli mintájára készült, annyi változtatással, hogy a madár (veréb/fecske - sparrow) nem kifele, hanem befele repül. A Jack felirat Johnny Depp fiára utal, de filmbéli neve is ez volt.

A Wino Forever tetoválás szövege eredetileg Winona Forever volt. Depp Winona Ryder színésznővel járt, az ő tiszteletére készült a tetoválást, később viszont, a szakításuk után lézerrel eltávolították a tetoválás egy részét, így lett WINO FOREVER - ami a bor iránti szeretetére utal. A V és W közötti különbséget úgy tűnik senkit nem érdekelt.

A bátorság szimbólum a Halál ára című filmből való. 1988-ban került fel Johnny jobb alkarjára.

A Lily-Rose feliratot 1999-ben, lánya születésekor tetováltatta mellkasára.

A hármas számnak Johnny Depp nagy jelentést tulajdonít, egyrészt misztikus számnak tartja, "Két emberből egy harmadik lesz!”. Utal a Szentháromságra, emellett A Halál ára című filmben ugyanezzel a betűtípussal is megjelenik a hármas szám. A hármas motívum visszatér bal bokáján, ahova három pontot varratott 2003-ban.

A három téglalap a jobb mutatóujjára került. "Újra meg újra visszaköszönnek az életemben: ha például telefonálgatás közben rajzolgatok, akkor is mindig négyzeteket vetek papírra." 1994.

Jobb vádlijára halálfejkerült a "Halálbiztos" felirattal. Jobb karjára 2010-ben került ugyanez a motíum, a kalózok jelképére utalhat.

A jobb belső bokáján a kérdőjelet A halál ára c. film ihlette.

A ”Silence Exile Cunning", azaz "Hallgatás, számkivetettség, ravaszság" James Joyce Ifjúkori Önarckép című könyvéből egy idézet, ami Johnny Depp számára nagyon meghatározó volt fiatalabb korában.

A 3 szív a jobb karján 2009-ben készült el, kislányát, kisfiát és anyjukat szimbolizálja.

A két alkarjára két portrét varratott, a jobb karján nagyapja matrózruhás fotója, a balon édesanyja, pincérnőként, fölötte a könyökénél a “Come with me….Slim” felirat szerepel.

A Gonzo ököl bal lábszárán a Karib-tenger kalózai 4. forgatási idejében készült el.

A Salve Ogum tetoválás a színész bal karján van, Jonathan Shaw 2010-ben készítette, amikor Johnny Depp Hawaii-ra utazott. Az Ogum egy afroamerikai isten, a vas, a szerszámok és a börtön istene, a tetováláson képregényfiguraként, koronával a fején ábrázolva. A Salve szó portugálul/latinul mentést is jelent, az ábra jelentése: "Óvd Ogumot".

A kártyalapokat tartó varjú 2011-ben lett kész, egy Kelet-Kentucky-ban népszerű Rook nevű kártyajáték szimbóluma, amit a színész állítólag sokat játszott nagypapájával. Egy varjú a bal kézfejére is került.

A Ching tetoválás 2011. októberében készült el jobb felkarjára, Damian Echols ugyanilyet csináltatott, több közös tetoválásuk is van.

2011. márciusában került a koponyafejes kulcs a színész kezére, amikor fellépett a Golden Gods Awardson. Damian Echolsnak is van ilyen tetoválása.

Az “Ok nélkül” felirat érdekessége, hogy Marilyn Mansonnek van egy azonos című videója és egy ugyanilyen tetoválása a csuklóján.

A mellkasán lévő kör alakú tetoválásban és körülötte thébai betűk vannak. A jelek Damian Echols nevét, Johnny nevét ki és a "Testvér" szót adják ki.

A fordított Z benszülött amerikai motívum. A két vízszintes vonal jelöli a Földanyát és az Égi Atyát, az őket összekötő vonal a lélek útját szimbolizálja.

A kis gitáros mintát Johnny fia, Jack rajzolta.

A kígyó/villám az ősi erőt szimbolizálja az indián kultúrában.

Az álomfogó a jobb sípcsontján arra emlékezteti a színész, hogy befogadta a Comanche indiántörzs.

Hátára a Flowers of Evil című könyv borítójáról a csontvázas fa került. Marilyn Mansonnak is van egy ilyen.

Bal bicepszén egy arc nélküli férfi van, a felirattal: “Man is a giddy thing.” A rajzot Jack, a fia készítette. A felirat Shakespeare Sok hűhó semmiért című művéből egy idézet.

Ezen a képen pedig kicsit cseréltek és Johnny Depp tetoválja Jonathan Shawt.

Nem kizárt, hogy van olyan tetoválás, ami kimaradt a posztból, de még a rajongók is kicsit nehezen követik a folyamatosan bővülő ábrákat, de mindenképpen érdekes, hogy valakit az emlékmegőrzés arra inspirál, hogy egy egész naplót varrasson a testére.

Mindenesetre az kiderül, hogy Johnny Deppnek sincs fogalma arról, hogy összesen hány tetoválása van:

0 komment Tovább

Így bulizik Sansa Stark

A tematikus bulikban tematikus koktél kell! Hiszen az egyáltalán nem mindegy, hogy a konyhában csoportosuló vendégsereg egyszerű vodkaszódát iszogat vagy Sansa Stark és Hamupipőke kedvenc italát. Ez a mixereknek is eszébe jutott, azóta sorozatosan készülnek a Game of Thrones, a Disney és a Marvel inspirálta koktélreceptek.

Ez itt hét recept, amit a Trónok harca ihletett. Kapott koktélt a Khaleesi, a Hegy, a Kutya, Oberyn hercege, Kisujj, Sansa Stark, az Éjjeli Őrség és a Mások serege is.

White Walker Russian

  • 3 cl vodka
  • 1 cl kávélikőr
  • 1/2 pohár tej
  • rázd össze a hozzávalókat egy shakerben és öntsd rá jégre

Mother of Dragons

  • 3 rész Absolut Peppar vodka
  • 1 rész Drambuie whisky
  • tabasco szósz (a whiskyvel keveredve lesz rózsaszín a koktél)

The Mountain and The Hound’s Boilermaker

  • 1 korsó sör
  • 1 shot whisky
  • dobd a rövidet a sörbe és idd meg egy húzásra

The Bloody Martell

  • a legerősebb Bloody Mary mix
  • 3 cl vodka
  • Worchestershire szósz (angol szósz)
  • Tabasco szósz
  • paprika és zeller só
  • mixeld össze a hozzávalókat és szervírozd jégre öntve zellerrel, citromkarikával és néhány erőspaprikával

Little Finger’s Sloe Screw

  • 6cl gin
  • narancslé
  • öntsd a gint a pohárban lévő jégre, facsarj rá friss narancslevet és szervírozd narancskarikával

Sansa Stark’s Lemond Drop Martini

  • 6 cl citrusos vodka
  • 2 cl lime lé
  • 3 cl édessavanyú mix
  • 1 citrom
  • cukor
  • citromozd be a pohár élét és mártsd cukorba
  • a többi hozzávalót rázd össze egy shakerben jéggel, és öntsd egy pohárba, díszítsd citromkarikával

The Nights’s Watch

  • forró espresso
  • 2 shot kávélikőr
  • addig idd, amíg forró!

Akik inkább a Disney rajzfilmekkel szimpatizálnak a Trónok harca helyett, azoknak Cody koktéljai tetszeni fognak.

Hamupipőke

Ariel

Szörnyella De Frász

Jafar

Pán Péter

Pocahontas

Még több Disney koktél itt.

A szuperhősökről pedig kiderült, hogy nem csak sütőformákat és cipőket, de koktélokat is inspiráltak.

Amerika Kapitány

Hulk

Vasember

Még több szuperhőskoktél itt.

0 komment Tovább

Követők

inspiralo