Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Játssz az étellel!

Nemcsak gyerekek, hanem leleményes szülők és kreatív művészek is játszanak az ebédlő asztalnál. Gyümölcspávát, dinnyemalacot és piritósnyulat készítenek, hátha a gyerekek így majd habzsolják a vitaminokat.

Az uzsidobozban delfinek ugrálnak, és vannak tervezők, akik már kifejezetten a vidám étkezéshez gyártanak tányérokat.

Van akit a dínók és tigrisek helyett a festmények inspirálnak.
Így néznek ki Munch, Frida Kahlo, Magritte, Van Gogh, Picasso, Matisse, és Mondrian alkotásai szendvicsként.

Red Hong Yi ételművész tányérjai már a világ minden táján híresek. A malajziai művész minden nap egy új készítményét posztolja az instagramon. Szerinte alkotásai a gyerekeknek is megmutatják, hogy bármikor bármibe becsempészhető a kreativitás.

És így néz ki a Beatles egy szendvicsen. Samantha Lee ugyancsak malajziai anyuka 2008 decemberében kezdte az ételművészeti pályafutását, amikor nagyobbik lányát szerette volna megtanítani egyedül enni. Azóta is egészséges és tápláló ételekből készít színes, vicces tálakat. Ma már félmillióan követik Instagram profilját és rengeteg magazinban szerepelt már. 

De a híressé vált anyukákon kívül egyre több blogger próbálkozik a szendvicsművészettel,

inspirációnak itt van még egy-két példa, sok sikert mindenkinek!

0 komment Tovább

Híres írók macskáikkal

Aldous Huxley szerint “Aki írni akar, annak macskát kell tartania.” Sok híresség dolgozott együtt cicájával, sokszor kedvenceiket választották irásaik témájául, belőlük merítettek ihletet. Mark Twain és Hemingway például nem szívesen mozdultak macskájuk nélkül, de Colette francia írónőt is több négylábú várta otthon, szenvedélyes macskarajongásáról többször is írt.

Samuel Beckett

Charles Bukowski

“Egy csomó macskát tartani magad körül az jó. Ha rosszul érzed magad, csak rájuk nézel és jobb lesz, mindent tudnak, pont úgy ahogy az van. Semmi miatt nem aggódnak. Csak tudják. Ők megmentők. Minél több macskád van, annál tovább élsz. Ha száz macskád van, tízszer annyit fogsz élni, mintha tíz. Egyszer majd ezt is felfedezik és az embereknek ezer macskájuk lesz és örökké fognak élni. Igazán nevetséges.”

Jorge Louis Borges

Truman Capote


Jean Cocteau

Colette


Philip K. Dick

Allen Ginsberg

Murakami Haruki

Ernest Hemingway

„- Macska mindenképpen kell - mondta. Macska kell. Egy macska kell most. Ha nem lehet hosszú hajam, meg más örömem, macskám azért lehet."

“A macskák őszintén kimutatják érzelmeiket: az emberek, ilyen-olyan okból, néha elrejtik az érzéseiket, de a macskák nem.”

Herman Hesse

Bohumil Hrabal

Aldous Huxley

“Kedves barátom - mondtam - ha pszichológiai regényeket írnál és az emberekkel akarsz foglalkozni, a legjobb amit tehetsz, hogy tartasz egy pár macskát.”

Jack Kerouac

Stephen King

„A macska az állatvilág gengsztere, törvényen kívül él, és nem is védi semmiféle törvény."

Sumerset Maugham és Max Ernest

Margaret Mitchell

Joyce Carol Oates

“Azért írok ilyen sokat, mert a macskám az ölemben ül. Dorombol, így nem szeretnék felkelni. Annyival megnyugtatóbb, mint a férjem.”

Frank O’Hara

George Orwell

Sylvia Plath

Edgar Allan Poe
“Bárcsak olyan titokzatosan írnék, amilyenek a macskák.” 

Jean Paul Sartre


George Bernard Shaw

Hunter S. Thompson

Mark Twain

„Isten teremtményei közül csak egy van, amelyet nem lehet igába hajtani. Ez a macska. Ha a macskát keresztezni lehetne az emberrel, az az ember előnyére válna, viszont a macskát lerontaná.”

“Ha egy ember szereti a macskákat, én a barátja és bajtársa leszek, minden további bemutatkozás nélkül.”

“Egyszerűen nem tudok ellenállni egy macskának, különösen egy dorombolónak. Ők a legtisztábbak, legravaszabbak és legintelligensebbek, akiket ismerek, kivéve a nőt, akit szeretünk.”

Boris Vian


Tennessee Williams

És persze vannak néhányan, akik a kutyákért rajonganak.

Babits Mihály

E.L. Doctorow

Stanislav Lem

Örkény István

Lev Tojsztoj

Kurt Vonnegut

Virginia Woolf

0 komment Tovább

Tarantino asztala menőbb, mint Zuckerbergé

Agatha Christie-nek csak egy notesz és egy írógép kellett, Einstein kicsit szétszórt volt, Clintonnál jó a kilátás, Tarantino imádja a spirálfüzeteket, Woody Allen a méheket, Roald Dahl széke pedig speciálisan neki volt kialakítva egy korábban szerzett hátsérülése miatt. Susan Sontag telefonja jobb, mint Stephen Kingé, viszont neki van kutyája.

Összegyűjtöttem 52 híres asztalt, szobát, például olyanokat ahol megszülettek a Beatles dalszövegek, Hercule Poirot, a Gyűrűk ura, a Háború és béke, a Kill Bill, Snoopy, a Knocking on Heaven’s Door. De ezek mellett itt van Zuckerberg, Jaz Z, Kar Lagerfeld és Picasso irodája is.

Minél inkább szeretjük a környezetünket, annál hatékonyabban tudunk dolgozni!

Woody Allen

Jane Austen

Francis Bacon

Steve Ballmer

Charlotte Bronte

Tim Burton

Paul Cézanne

Sofia Coppola

Marc Chagall

Agatha Christie

Bill Clinton

Roald Dahl

Charles Darwin

Charles Dickens

Bob Dylan

Albert Einstein

Bill Gates

Ernest Hemingway

Steve Jobs

Stephen King

Matrin Luther King Jr.

Karl Lagerfeld

Yves Saint Lauren

John Lennon és Yoko Ono

Yann Martel

Joan Miró

Oprah

George Orwell

Jay Z

John Updike

Pablo Picasso

Sylivia Plath

Jackson Pollock

Oscar De La Renta

Philip Roth

Mark Rothko

George Bernard Shaw

Charles Shulcz

Susan Sontag

Quentin Tarantino

Hunter S. Thompson

J.R.R. Tolkien

Lev Tolsztoj

Mark Twain

Kurt Vonnegut

Anna Wintour

Virginia Woolf

Mark Zuckerberg

És néhány híres írógép.

0 komment Tovább

Harry Potter megnősül

Nem mindegy, hogy az esküvői meghívót ki kell kotorni a felújítás miatt leszerelt postaládából vagy egy bagoly hozza, és az sem, hogy a hatodik kerületi anyakönyvvezetőnél vagy a Roxfortban hatódunk meg. Én általában az előbbit csinálom, de úgy tűnik, sokan élik ezt át Twiglight, Amélie vagy Harry Potter módra.

A 9 és 3/4-ik vágányon az esküvői menü cikeszmakarón, vajsör, és Bagoly Berti-féle mindenízű drazsé. A Tekergők térképe a meghívó, a reggeli próféta ír a programról, galamb helyett békát szabadítanak, a tortán Ron és Hermione a marcipán, az esküvői fotókon pedig mindenki varázsol - ezek külön csodálatosak, a poszt végén van egy kis gyűjtés.

Mindenesetre az Abszol Úton csokibéka evés közben boldog a Griffendél sálba öltözött násznép, így lehet, hogy érdemes kipróbálni, hogyan házasodik Harry Potter.

Bájital, vajsör, tálalás

A marcipán!

Meghívók és ültetés

A Falkenstein Kastélyban tartanak esküvőket

És az esküvői fotók a papnak állt Piton Professzorral és rengeteg varázslattal

0 komment Tovább

Batman kövér kisfiú volt

Pókember hamburgert zabál, Szuperman nyalókával kereskedik, és a legtöbben benne vannak a cipőbizniszben is. Tipót, tornacipőt, sütőformát és még egy csomó mindent szuperhősök inspiráltak. 

A szuperhősök nem csak mindig repkednek és megmentik a világot, Batman szokott fogat mosni, Superman piszkálja az orrát, Wonderwoman tölt időt a fürdőszobában, néha cigiznek, tacot esznek, McDonald’s-ba járnak és bevág a bugyijuk. Greg Gullemin ezekről készített sorozatot A szuperhősök titkos élete címmel.

Roy Lichtenstein amerikai festő, pop-art művész. Műveit a reklámok mellett a képregények inspirálták. Képeit többtízezer dollárért értékesítik.

Fabian Gonzalez betűtípusát 26 híres szuperhős inspirálta. A-z-ig sorrendben így: A-Aquaman B-Batman C-Cyclops D-Daredevil E-Elektra F-Flash Gordon G-Green Lantern H-The Hulk I-Iron man J-Justice K-Kick-ass L-Lion-o M-Mandrake the magician N-Nightcrawler O-Orion P-Punisher Q-Quicksilver R-Rorschach S- Superman T-The Thing U-Ultra Boy V-Vision W-Wolverine X-Xavier Y-Yukk! Z-Zorro.

Ariel Fajtowicz brazil designer szerkesztőségek és reklámügynökségek számára készít illusztrációs munkákat. Szerinte ilyenek a kicsi hősök. 

Laura Meyers szerint ilyenek a szuperfagyik.

A Reebook 2012-ben 10 darabos szuperhőscipő kollekciót mutatott be. Anthony Petrie-t, a tervezőt a Marvel karakterek inspirálták. Férfi és női kollekció is van, például Spider Man a férfiaknak, Black Widow a nőknek.

A William Sonoma lakberendező cég sütiformákat készített a Marvel szuperhősökből.

A Forma and Co spanyol, illusztrációval foglalkozó cég Re-Vision projektjében kulturális ikonokról, köztük szuperhősökről készített egy képeslapsorozatot.

Nicole Ramsden grafikus artdeco plakátjai, amit a Batmen sorozatok karakterei inspiráltak.

A Malajziában élő grafikus, Marcus’ minimalista filmplakátokat tervezett.

0 komment Tovább

Követők

inspiralo